Meet the prof - Találkozz a proffal

kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás

A középiskolák és az egyetemek fontos feladata a tudomány népszerűsítése. Az egyetemi nyílt napokon, vagy épp a kutatók éjszakáin számos érdekes előadást hallhattak már a résztvevők. Ám a hallgatóság és a professzorok közti kapcsolat sokkal személyesebb és kötetlenebb lehet, ha a prof házhoz megy, és az előadást az iskolákban tartja meg akár önálló eseményként, akár a délelőtti tanítási órák keretében. A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete és az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karának Matematikai Intézete az Európai Unió által támogatott „Teaching Mathematics and Statistics in Sciences: Modeling and Computer-aided Approach” projekt keretében külföldi példákhoz hasonlóan elindította a „Találkozz a proffal” mozgalmat.

Érdeklődő diákok számára kívánunk matematikai, illetve a matematikát is felhasználó természet­tudományos problémákról szóló előadásokat szervezni saját iskolájukban. Amellett, hogy az előadás tartalmára nagy hangsúlyt helyezünk, a kutatóval (a „proffal”) való személyes megismerkedés, kapcsolattartás is fontos tényező.

Tisztelettel kérjük, csatlakozzanak a mozgalomhoz. Diákokat és tanárokat egyaránt várunk! Kérjük továbbá, hogy javasoljanak időpontot (amit később pontosítunk), amikor a profok házhoz jöhetnek. Várjuk jelentkezésüket!

Jelenleg ajánlott előadásaink (Klikk)

Eddig elhangzott előadások

Kapcsolat:
Karsai János egyetemi docens, projektvezető, Szeged: karsai@dmi.u-szeged.hu
Takácsi Árpád egyetemi tanár, Újvidék: takaci@dmi.uns.ac.rs
Kovács Zoltán egyetemi adjunktus, Szeged: kovzol@matek.hu

További információk és érdekességek:
http://www.model.u-szeged.hu
http://sites.dmi.rs/projects/IPA/